תחתיות ארטישוק במילוי בשר😍

תחתיות ארטישוק במילוי בשר😍/ אביה עיני

מצרכים:
תחתיות ארטישוק מוקפאות - אריזת ניילון (400 גרם)

מלית הבשר:
בשר בקר טחון - 500 גרם
בצל - גדול קצוץ דק.
עלי סלרי קצוצים 1/2 כוס
פירורי לחם - 2 כפות
מלח - 1/2 כפית
כמון כפית
ביצה 1 L

לקימוח ולטיגון התחתיות הממולאות:

קמח לבן - כף שטוחה
שמן קנולה - 2 כפות

הרוטב:
מים - כוס של המים חמים.- 240 מ"ל
כף אבקת מרק עוף
כורכום כפית
כפית מלח
4 שיני שום קצוצות
כוס עלי סלרי קצוצות
כפית כמון

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל מצרכי המלית ולהניח בצד למשך כ- 20 דקות לספיגת הטעמים.
2. להכין מתערובת הבשר כדורים בגודל הרצוי.
3. להניח כל כדור בשר על תחתית ארטישוק.
4. לקמח את תחתיות הארטישוק הממולאות במעט קמח ולטגן מעט בשמן חם.
5. לסדר את כל הממולאים בסיר אחד ליד השני.
6. לערבב את מצרכי הרוטב, למזוג מעל ומסביב לתחתיות הארטישוק הממולאות ולבשל על להבה נמוכה למשך כחצי שעה או עד שמוכן.
7. להעביר לכלי הגשה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.
8. בתיאבון

קרדיט:
אביה עיני



תגובות