פנקייק פגז😍/ אביה עיני
כוס מדידה- חד פעמי חם
חומרים:
2 כוסות קמח תופח / 2 כוסות קמח ו - 2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
4 ביצים L
1 כוס חלב
1 כוס מים
70 גרם שמן
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הקמח, סוכר, מלח והביצים - טורפים
ומוסיפים לאט את החלב, מים, שמן, ותמצית הוניל עד שהתערובת אחידה.
מורחים מחבת במעט שמן ומחממים על חום בנוני - יוצקים מהבלילה עד שמתקבל
עיגול בקוטר של 12 ס"מ.
הופכים כשעל הפנקייק נוצרים ומופיעים חורים כמו של ספוג לא נוזלי
הופכים עם יעה שטוח ובעדינות - טיגון הצד השני אורך פחות זמן.
לצקת ולהגיש חם או פושר.
סירופ קרמל לימון:
שמים במחבת 1/2 כוס סוכר, מיץ מלימון אחד ו- 25 גר חמאה.
מבשלים על אש קטנה ומערבבים בעדינות מדי פעם במזלג שבקצהו תקוע 1/2 לימון, עד שהתערובת סמיכה וזהובה.
סירופ טופי:
שמים בסיר קטן 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס שמנת מתוקה
וכפית תמצית וניל.
מבשלים על להבה בנונית - לבחוש כמה שפחות עד שמתקבלת תערובת סמיכה בצבע חום בהיר.
אפשר להגיש עם פירות טריים / משומרים וקצפת.
זה נראה בלינצ'ס
השבמחק