פנקייק פגז😍

 פנקייק פגז😍/ אביה עיני

כוס מדידה- חד פעמי חם

חומרים:

2 כוסות קמח תופח / 2 כוסות קמח ו - 2 כפיות אבקת אפיה

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

4 ביצים L

1 כוס חלב

1 כוס מים

70 גרם שמן

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה: 

שמים בקערה את הקמח, סוכר, מלח והביצים - טורפים 

ומוסיפים לאט את החלב, מים, שמן, ותמצית הוניל עד שהתערובת אחידה.

מורחים מחבת במעט שמן ומחממים על חום בנוני - יוצקים מהבלילה עד שמתקבל

עיגול בקוטר של 12 ס"מ.

הופכים כשעל הפנקייק נוצרים ומופיעים חורים כמו של ספוג לא נוזלי 

הופכים עם יעה שטוח ובעדינות - טיגון הצד השני אורך פחות זמן.

לצקת ולהגיש חם או פושר.


סירופ קרמל לימון:

שמים במחבת 1/2 כוס סוכר, מיץ מלימון אחד ו- 25 גר חמאה.

מבשלים על אש קטנה ומערבבים בעדינות מדי פעם במזלג שבקצהו תקוע 1/2 לימון, עד שהתערובת סמיכה וזהובה.



סירופ טופי: 

שמים בסיר קטן 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס שמנת מתוקה

וכפית תמצית וניל.

מבשלים על להבה בנונית - לבחוש כמה שפחות עד שמתקבלת תערובת סמיכה בצבע חום בהיר.

אפשר להגיש עם פירות טריים / משומרים וקצפת.



תגובות

הוסף רשומת תגובה