עוגת שוקולד פגז לפסח😍

 עוגת שוקולד פגז לפסח😍/ אביה עיני


מצרכים:

2 אופציות:

להשתמש במשקל🥰

 ובלי למי שאין🥰


200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

250 גרם סוכר- כוס חמה וכף

200 גרם שמן- כוס חמה

125 גרם מים- 3/4 כוס חמה

4 ביצים L או M

1 כפית תמצית וניל

125 גרם כוס קמח תפוחי-אדמה- 3/4 כוס חמה

125 גרם קמח שקדים- 3/4 כוס חמה

2 כפות אבקת קקאו

1 שקית אבקת אפייה

רבע כפית מלח


אופן הכנה:


לחמם תנור ל-170 מעלות.

לשים בקערה את השוקולד, סוכר, מים ושמן. לחמם במיקרוגל כ-2 דקות. 

לחכות כמה שניות ולערבב את התערובת עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה ללא גושי שוקולד.

לשפוך את התערובת למיקסר ולהוסיף את הביצים, כל פעם ביצה אחת תוך כדי ערבוב התערובת במיקסר

להוסיף תמצית וניל ולערבב.



בקערה נפרדת לערבב את היבשים ולשים בתוכה קמח תפוחי-אדמה, קקאו, אבקת אפייה ומלח, וקמח שקדים ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה, 

ולאחר מכן לשפוך לתוך המיקסר את היבשים. 

ולערבב שוב לתערובת אחידה. 


לשפוך את התערובת לתבנית אפייה ולהכניס לתנור לאפייה של כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ייבש.


גנאש שוקולד: לשים בקערה 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, להוסיף 100 מ"ל שמנת להקצפה וכף מייפל או דבש על סיר קטן ולערבב על בגז עד שניהיה גנאש

ולשפוך על העוגה

2 תבניות אינגליש קייק

בתיאבון






תגובות