עוגת אוריאו ענקית😍
המתכון מתאים לסיר ג׳חנון או רינג או תבנית 24
מצרכים:
6 ביצים בגודל L בטמפ' החדר
250 גרם סוכר
360 גרם מים
200 גרם שמן
70 גרם שוקולית
70 גרם קקאו
420 גרם קמח רגיל לבן
3 כפיות אבקת אפייה
קצפת:
500 מ"ל שמנת
שקית 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר עם וו בלון(הקצפה)
ביצים
ובהדרגה מוסיפים את הסוכר
ומקציפים 5 דקות על הקצפה במהירות גבוהה
מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר
ומוסיפים בזרם דק את השמן
ובסיום, באותו אופן את המים
מוסיפים את הקקאו והשוקולית
כעת, מוסיפים כוס קמח
כל 10 שניות
(כל פעם כוס)
עד קבלת תערובת אחידה
ומיד עוצרים את פעולת המיקסר
לא לערבב יתר על המידה
אופים על 150 מעלות לשעה וחצי בדיוק
בתנור שלא חומם מראש
להוציא את העוגה מהתנור לחכות 5 דקות ורק אז להפוך אותה לצלחת ישרה ולחכות 5 דקות לקירור
ואז לעטוף בניילון נצמד ולחכות שתיקרר
לאחר מכן לפרוס אותה באמצע לרוחב ולהרים את החלק העליון ולהשים בצלחת
לבנתיים למרוח חלק מהציפוי - להשים בשקית זילוף ולעשות כמו סיבובים נחשים על העוגה באמצע שתיהיה שיכבה של קרם ואז לשים את החלק העליון מעל הקרם.
ציפוי:
להקציף שמנת מתוקה ו אינסטנט פודינג שוקולד לבן או וניל ו2 כפות סוכר
ואת החלק השני של הציפוי לשמור לחלק העליון של העוגה ולמסביב העוגה
ולהתחיל למרוח מסביב גם בצורה של נחשים ארוכים
ולמלא עד למעלה
לאחר מכן לסדר עם קלף את הציפוי קרם
ולהכניס להקפאה של שעה וחצי
לאחר ההוצאה מההקפאב לשפוך מעל את הגנאש
גנאש:
200 גרם שמנת
100 גרם שוקולד מריר
כף מייפל
והכול להמיס ביחד
לשפוך מעל הקצפת את הגאנש
ולהכניס למקרר
בהצלחה ובתאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה