עוגת גבינה בחושה פצצה 😍

עוגת גבינה בחושה פצצה😍


החומרים:

750 גרם גבינה לבנה 5%

1 גביע 200 גרם שמנת חמוצה

170 גרם או 3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית מיץ לימון

קורט יפה מלח

3 ביצים L

40 גרם חמאה מומסת ומצוננת

70 גרם או חצי כוס קורנפלור

אבקת סוכר להגשה


אופן ההכנה:

*מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו, רק לחימום!!! 

ברגע שהעוגה נכנסת לתנור להוריד ל160 מעלות בחום עליון ותחתון ולא טורבו!!

*מורחים שמן בתבניות - 2 תבניות אינגלייש קייק*

*דבר ראשון חשוב לפני תחילת הכנה של העוגה:

להמיס את ה-40 גרם החמאה במיקרו למשך 20-30 שניות

ולהניח לה בצד להתקרר על השייש.

*עכשיו אפשר להתחיל:⬇

*מערבבים במיקסר את הגבינה לבנה עם שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, ומלח, מיץ לימון. 

לאחר מכן מוסיפים את הביצים וטורפים לתערובת חלקה. 

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד להטמעה.

לאחר מכן מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה תוך שהמיקסר עובד עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

ויצקים את הבלילה לתבנית ואופים שעה ו10 דקות עד שהעוגה אפויה. 

ומכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן חצי שעה בתנור הכבוי. 

ומוציאים את העוגה לצינון בטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי למשך הלילה לפני שאוכלים.

ולנפות מעל אבקת סוכר

בתיאבון





תגובות

  1. לגבי עוגת גבינה אפשר לאפות בתבנית מס 24 תודה רבה וסוף שבוע נעים אהובה ❤❤

    השבמחק
  2. אפשר לעשים קמח תפוחי אדמה?

    השבמחק
  3. למה העוגה ירדה מאוד???

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה