בקלוואה
מתכון
חבילת בצק פילו של מצונן של שימרית
לטחון 400 גרם אגוזי מלך ניתן להוסיף חצי פיסטוקים להוסיף 4 כפות סוכר וכף קינמון.
להמיס במיקרו 200 חמאה או מרגרינה מזולה
להניח עלה של פילו להבריש בחמאה להניח מעל עלה נוסף ולהבריש ועוד עלה בסך הכל 3 עלים לרולדה לשים בקצה 4 כפות מהאגוזים ולגלגל לרולדה לרפד תבנית אפיה להניח את הרולדות בתבנית לאפות בחום 180 מעלות עד להזהבה.
סירופ
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
להרתיח להוסיף מעט מיץ לימון וכמה טיפות מי וורדים לבשל על הגז כרבע שעה עד שמסמיך לקרר ברגע שהבקלוואה מוכנה להוציא מהתנור ולשפוך את הסירופ כשהוא קר
קרדיט:ליאת אזולאי
תגובות
הוסף רשומת תגובה