מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים
8 עלי פילו מופשרים (לערך- זה יכול גם לצאת יותר זה תלוי בכמות התכולה של המילוי ששמים בעלה פילו)
150 גרם חמאה מומסת
למלית:
400 גרם גבינה פטה מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 כפית מחוקה מלח
1 כף קורנפלור
2 פלפלים בינוניים בצבעים שונים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מכינים את המלית: מערבבים גבינה, מלח וקורנפלור בקערה. מוסיפים קוביות פלפלים ומערבבים היטב.
מרכיבים את המאפה ואופים: מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה. מברישים מיד בחמאה את העלה העליון, ומניחים רבע מכמות המלית לאורך העלה. מגלגלים לגליל צר וארוך.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה וביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותה דרך 3 גלילים נוספים.
אופים 20-18 דקות עד להזהבה.
אוכלים עוד באותו היום או שומרים במקפיא עד שבועיים ומחממים לפני ההגשה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה