*כרעיים בגריל כמו בסופר*
6 כרעיים שלמות.
6 תפוחי אדמה *מומלץ מהזן האדום*, קלופים חתוכים לרבעים או קטנים שטופים,
1/3 כוס שמן קנולה או שמן זית *אני שמה שמן קנולה*
1/3 כוס מיץ תפוזים
*תוספת שלי לריכוך מושלם במקום המים*
או 1/3 כוס מים.
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כף תבלין גריל עוף
1 כף שטוחה אבקת שום או שום גבישי או שום כתוש,
*אני שמה אריסה בייתית*
1 כף מחוקה אבקת מרק בצל *אני משתמשת באבקת מרק ביתית* או 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט,
1 כף דבש או 1 כף סילאן.
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף *אפשר לוותר*
מלח גס לתבנית.
*ההכנה*
בקערה לערבב את הכל לרוטב חלק ומבריק.
*להוציא כוס מהנוזל לתפו"א לערבב להוסיף בצל גדול פרוס דק לשים בתבנית ולעטוף מעל בנייר אפיה ונייר כסף ולאפות*
למרוח את העוף מכל צדדיו, גם מבחוץ, גם מתחת לעור ככה שיצופה ברוטב היטב היטב *פנקו אותו תעשו לו נעימי מסאג' מכל הצדדים*
מניחים ללילה שלם במקרר לספיגת הטעמים ולריכוך העוף,
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מפזרים בכל פינה 2 כפות מלח גס *לא מלח דק*
לוקחים נייר אפייה נוסף ומניחים על גבי נייר האפייה עם המלח, מניחים את כרעי העוף במרכז.
מקפלים את שולי נייר האפייה שהעוף עליו כך שהמלח הגס לא מגיע במגע ישיר עם העוף, מכסים היטב מכל הכיוונים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ככה נייר הכסף לא בא במגע ישיר עם העוף.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומחכים 10 דקות, מכניסים את העוף לתנור, אופים ארבעים דקות, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף ומורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות למצב גריל, אופים עוד ארבעים דקות, מידי פעם מטפטפים על העוף בעזרת כף מהנוזלים שנוצרים בתבנית .
העוף מוכן כאשר הוא זהוב, שחום ועסיסי ונראה *"כמו של הסופר".*
*בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה*
תגובות
הוסף רשומת תגובה