ספינג' פיקנטי חלבי😍

 *ספינג' פיקנטי חלבי*/ ניצה


▪️1 ק"ג קמח

▪️3 כוסות מים 

▪️1 כף סוכר 

▪️2 כפות שמרים יבשים

▪️ 2 כפות מלח

▪️2 כפות ערק

▪️מעט שמן...בערך כף אחת


*מתחילים...*

▪️בקערה שמים את המים, סוכר ושמרים מערבבים טוב...

כמה דק' מנוחה....

▪️מוסיפים את הקמח ומערבבים עם היד.... עד שהקמח סופח את המים

▪️מוסיפים את הערק, והמלח .. וממשיכים ללוש....הבצק מעט דביק..

▪️ לוקחים מעט מים, בערך שליש כוס , וכל פעם שופכים מעט...ואז "מקציפים" את הבצק...הבצק צריך להיות מעט נוזלי....ואורירי.

▪️שמים מעט שמן על הבצק....ושוב "מקציפים" עם היד.

▪️ועכשיו מוסיפים....

▪️בצל ירוק קצוץ דק(חופן נכבד😉)

▪️150 גבינה צהובה מגורדת

▪️2 כפות אריסה או פלפל צ'ומה)

▪️פלפל חריף קצוץ דק- *לא חייב*

▪️נותנים ערבוב נוסף...

▪️מכסים את הבצק ,ומניחים להתפחה(כמה שיותר .....)

▪️עם ידיים רטובות לוקחים מעט מהבצק...ועם היד יוצרים עיגול....ופתח באמצע....ומטגנים 

⚠️ לא צריך שמן עמוק.

⚠️ טיגון עד להזהבה ,ולהפוך 


בהצלחה🌹



תגובות