*ספינג' פיקנטי חלבי*/ ניצה
▪️1 ק"ג קמח
▪️3 כוסות מים
▪️1 כף סוכר
▪️2 כפות שמרים יבשים
▪️ 2 כפות מלח
▪️2 כפות ערק
▪️מעט שמן...בערך כף אחת
*מתחילים...*
▪️בקערה שמים את המים, סוכר ושמרים מערבבים טוב...
כמה דק' מנוחה....
▪️מוסיפים את הקמח ומערבבים עם היד.... עד שהקמח סופח את המים
▪️מוסיפים את הערק, והמלח .. וממשיכים ללוש....הבצק מעט דביק..
▪️ לוקחים מעט מים, בערך שליש כוס , וכל פעם שופכים מעט...ואז "מקציפים" את הבצק...הבצק צריך להיות מעט נוזלי....ואורירי.
▪️שמים מעט שמן על הבצק....ושוב "מקציפים" עם היד.
▪️ועכשיו מוסיפים....
▪️בצל ירוק קצוץ דק(חופן נכבד😉)
▪️150 גבינה צהובה מגורדת
▪️2 כפות אריסה או פלפל צ'ומה)
▪️פלפל חריף קצוץ דק- *לא חייב*
▪️נותנים ערבוב נוסף...
▪️מכסים את הבצק ,ומניחים להתפחה(כמה שיותר .....)
▪️עם ידיים רטובות לוקחים מעט מהבצק...ועם היד יוצרים עיגול....ופתח באמצע....ומטגנים
⚠️ לא צריך שמן עמוק.
⚠️ טיגון עד להזהבה ,ולהפוך
בהצלחה🌹
תגובות
הוסף רשומת תגובה