*לחם טורקי אותנטי טעים במיוחד*
קל להכנה....דורש סבלנות כי יש 3 פעמים התפחה 😋
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
1 כף מלח
2 כפות שמן
*ההכנה*
▪️בקערה שמים 2 כוסות מים חמים עם 2 כפות שמרים, מערבבים היטב
▪️ מוסיפים כוס וחצי קמח ,מערבבים עם כף עץ, מתקבל בצק דביק
▪️ מכסים עם ניילון נצמד ועליו מגבת, ומניחים להתפחה של 15 דק'
▪️לאחר ההתפחה מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים עם כף עץ *אין לישה בבצק הזה!*
▪️מוסיפים את שאר הקמח ואת המלח ומערבבים שוב
▪️מוסיפים את השמן...ערבוב בעדינות , ומכסים שוב להתפחה נוספת של 15 דק'
▪️ על משטח העבודה מפזרים מעט קמח
▪️מניחים את הבצק(הוא עדיין מעט דביק )
▪️ מגלגלים את הבצק על הקמח....ומחלקים ל 2
▪️יוצרים 2 כיכרות לחם , מניחים על תבנית מרופדת מרופדת בנייר אפייה
▪️מניחים להתפחה נוספת של 15 דק'
▪️בקערה קטנה שמים 2 כפות קמח עם 1/4 כוס מים *קרים*
▪️מברישים את הלחמים עם התערובת של הקמח והמים
▪️מפזרים שומשום ויוצרים חתכים לאורך
▪️ מכניסים לתנור על 200° בערך חצי שעה
בהצלחה🌹
קרדיט:
ניצה בן ישי
היי
השבמחקאפשר מכוסמין 80 אחוז
ואם 100 אחוז כוסמין כמה מים לבוסיף