לחם טורקי אותנטי טעים במיוחד😍

 *לחם טורקי אותנטי טעים במיוחד*


קל להכנה....דורש סבלנות כי יש 3 פעמים התפחה 😋


1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים 

1 כף מלח

2 כפות שמן


*ההכנה*


▪️בקערה שמים 2 כוסות מים חמים עם 2 כפות שמרים, מערבבים היטב 

▪️ מוסיפים כוס וחצי קמח ,מערבבים עם כף עץ, מתקבל בצק דביק

▪️ מכסים עם ניילון נצמד ועליו מגבת, ומניחים להתפחה של 15 דק'

▪️לאחר ההתפחה מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים עם כף עץ *אין לישה בבצק הזה!*

▪️מוסיפים את שאר הקמח ואת המלח ומערבבים שוב

▪️מוסיפים את השמן...ערבוב בעדינות , ומכסים שוב להתפחה נוספת של 15 דק'


▪️ על משטח העבודה מפזרים מעט קמח  

▪️מניחים את הבצק(הוא עדיין מעט דביק )

▪️ מגלגלים את הבצק על הקמח....ומחלקים ל 2

▪️יוצרים 2 כיכרות לחם , מניחים על תבנית מרופדת מרופדת בנייר אפייה 

▪️מניחים להתפחה נוספת של 15 דק'

▪️בקערה קטנה שמים 2 כפות קמח עם 1/4 כוס מים *קרים*

▪️מברישים את הלחמים עם התערובת של הקמח והמים

▪️מפזרים שומשום ויוצרים חתכים לאורך 

▪️ מכניסים לתנור על 200° בערך חצי שעה 


בהצלחה🌹

קרדיט:

ניצה בן ישי








תגובות

  1. היי
    אפשר מכוסמין 80 אחוז
    ואם 100 אחוז כוסמין כמה מים לבוסיף

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה