*מעקוד טרבלסי של חמותי חלו עמירה*
*החומרים*
5 תפו"א אדומים בגודל בינוני
5 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
צרור קטן כוסברה קצוצה
1 כפית מלאה אבקת מרק בייתי
1/2 כפית מלח
מעט פלפל לבן/שחור 1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת אפייה
לבשל את התפוחי אדמה עם הקליפה, ולצנן היטב.
*ההכנה*
לקלף את התפו"א ולרסק למחית חלקה *תפו"א אחד מרסקים גס*.
לוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה, *אני מקציפה את הביצים* ולערבב לאחר כל הוספה. לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהשמן ושוב לערבב.
בסיר יציקה קטן *רצויי טפלון/קרמי*
*אני מכינה מנה כפולה בסיר סולתם רחב*
לחמם את השמן ולשפוך את התערובת על אש בינונית. לטגן כרבע שעה.
להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ולאפות למשך 50 דקות בערך עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה. לצנן מעט ואז נהפוך על צלחת הגשה.
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
תגובות
הוסף רשומת תגובה