רולדות שמרים 😍

  *_בצק שמרים קר_* *_בולו מבית גרציה_*

*חומרים*

40 גרם שמרים טריים

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים פושרים

*לערבב יחד ולהתפיח מעט*

6.1/2 כוסות קמח 

3/4 כוס סוכר

3 ביצים *קורט מלח* 

1 מחמאה

1 כוס חלב סויה

1/2 קר 1/2 חם

*ההכנה* 

להכין את השמרים כמו שכתוב למעלה

להמיס את המחמאה עם חלה הסויה החם להוסיף את החלב הקר 

לצנן מעט

שמים את הקמח בקערה גדולה מוסיפים את היבשים מערבבים 

מוסיפים את החלב הביצים והשמרים מערבבים טוב טוב בכף עץ

(אם מוסיפים צימוקים אז להכניס בשלב היבשים)

עוטפים טוב ומקררים לפחות 7 שעות

למחרת טופחים מעט וקורצים עיגולים מורחים מעל ביצה טרופה ושומשום להכניס לתנור חם בינוני ולאפות עד שחום

ניתן להכין מהם *_גביניות_* 

1 גבינה טוב טעם

2 חלמונים 1כפית קונפלור

4 כפות סוכר צימוקים כהים לערבב 

לרדד את הבצק לחתוך לריבועים ולמלא 

לעטוף כמו מעטפה קטנה למרוח בחלבון מדולל במים ולאפות לאחר שהצטננו לפזר אבקת סוכר

כל מידות הכוסות זה בכוס רגילה מידה בין לאומית

יש לי סימון במחברת שלי *רק* שמרים מקוביה טריים

בהצלחה *_גרציה_*

הפעם לא היה לי קוביה אז שמתי כף וחצי למנה 

הכנתי 2 מנות להגיע להפרשת חלה

ולא היה לי חלב סויה אז שמתי קרם קוקוס וזה רק שיבח את הבצק

 *_המילויי_*

שוקולד למריחה פשוט מעורבב עם אבקת נוגט

לשושנים גילגלתי פרסתי ושמתי על צד הפרח בתבנית עגולה

וחלק ריססתי שמן ופיזרתי קקאו קינמון סוכר/אפשר סוכר חום וקוקוס ולמעלה פיזרתי חלבה מפוררת ולמעלה ריססתי שוב שמן  גלגלתי ואפיתי

על הכל הברשתי אחרי האפיה במי סוכר עם מעט מיץ לימון

----------------

*מלית שוקולד לשושנים*

כוס קקאו

כוס שוקולית

3/4 כוס סוכר *אפשר חום בהיר*

כף קינמון

3/4 כוס שמן.

לערבב יחד למשחה חלקה

*הסירופ לשמרים*

כוס סוכר

1/2 מים

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 סוכר וניל

2 כפות מיץ לימון.

לבשל 10 דקות ולמרוח על השושנים

*בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה*


*לשבלולי קינמונים*

ניתן לערבב קינמון עם סוכר למרוח מחמאה או שמן על הבצק המרודד בנדיבות ככה יספוג את הקינמון לפזר את הקינמון עם הסוכר להדק מעט לגלגל ולחתוך לפרוסות עבות לשים בתבנית ולמרוח מעל כמו ברולדות ולאפות

*בהצלחה*





תגובות