פאי כרובית עם בשר😍/ אביה עיני
לכרובית:
800 גרם פתיתי כרובית קטנים של סנפורסט
2 ביצים L
2 כפות פירורי פנקו או פירורי לחם
כף מרק עוף
לבשר:
ק”ג בשר טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
כוס צנוברים
כף סוכר
כף כמון
כפית אבקת שום
חצי כוס מים חמים
כפית מלח
הוראות הכנה:
הכנת מחית כרובית
1.שמים בקערה את הכרובית הקפואה ומוסיפים מים רותחים, משאירים ל 15 דקות שהתרכך.
2 מסננים את הכרובית, ומערבבים את הכרובית המוכנה עם ביצים, פירורי לחם, מרק עוף,פירורי פנקו או פירורי לחם.
3.טוחנים את הכרובית עם החומרים למחית אחידה.
הכנת מלית הבשר:
1.מטגנים במחבת את הבשר טחון תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים לתערובת את רסק עגבניות, צנוברים, סוכר, כמון, שום, וחצי כוס מים, מלח
3 מורידים מהאש כאשר הבשר שינה את צבעו ומבושל מספיק.
הרכבת פאי רועים :
1 בתחתית מסדרים את מלית הבשר
ומסדרים מעליה שכבה מחית כרובית בשכבה אחידה
3 כעת מכניסים לתנור מחומם מראש ל-190 מעלות למשך שעה.
קישוט הפשטידה: כדי לקשט את הפאי ,ניתן לעבור על שכבת המחית בעזרת מזלג וליצור צורת “שתי וערב” לפני ההכנסה לתנור.
ומעל לפזר פירורי פנאקן או פירורי לחם
בתיאבון
ואהווו
השבמחק